top of page

5 Veelgebruikte subsidies en regelingen

Je kunt wel wat extra financiële ruimte voor je onderneming gebruiken. Naast eigen geld en externe financiering, zijn er subsidies en overheidsregelingen. De volgende 5 regelingen komen dan van pas. Ontdek hoe ze jou geld op kunnen leveren.
Rekentool inkomstenbelasting 2021

Check of je er op voor- of achteruit gaat.1. Ondernemersaftrek

Met de verschillende onderdelen van de Ondernemersaftrek betaal je minder inkomstenbelasting. Afhankelijk van jouw specifieke situatie kun je een of meer onderdelen toepassen. De Ondernemersaftrek bestaat uit Zelfstandigenaftrek, Startersaftrek (verhoging zelfstandigenaftrek voor starters), WBSO (Wet Speur en Ontwikkelingswerk voor Innovatie), Meewerkaftrek, Stakingsaftrek en Stakingslijfrenteaftrek. Bekijk welke aftrekposten je nog meer kunt gebruiken.

2. Digitaliseringsvoucher

De trend voor 2021 is digitalisering. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter organiseren van bedrijfsprocessen, online communiceren en trainen via video en online verkopen via een webwinkel. Er zijn mogelijkheden op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau. Vaak gaat het om vouchers die deels je kosten van investeringen dekken. Ontdek kansen in het interview met een subsidie-adviseur.

3. Circulaire economie

In de circulaire economie draait het om herbruikbare grondstoffen. Om de omslag naar de afvalvrije toekomst te stimuleren, maakt het kabinet in 2021 40 miljoen euro vrij voor nieuwe technieken en uitvindingen voor de circulaire economie. Ontdek de subsidiemogelijkheden bij RVO.nl.

4. Internationaal ondernemen: Kickstartvoucher

Raakt de coronacrisis je activiteiten in het buitenland? Met de Kickstartvoucher betaal je een externe adviseur. De adviseur helpt je om de gevolgen voor je bedrijf in het buitenland te beperken. Je kunt de Kickstartvoucher bijvoorbeeld gebruiken voor:

  1. het verbeteren van je internationale productie

  2. het maken van een nieuw internationaal sales- of marketingplan

  3. het onderzoeken van nieuwe verdienmodellen

Je krijgt 80% van de kosten voor de adviseur vergoed tot een maximum van 2.500 euro.

Ontdek meer subsidies voor internationaal ondernemen en krijg tips van experts.

5. Coronaregelingen en uitkeringen voor zelfstandigen

De overheid heeft meerdere regelingen om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met de regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen of tegemoetkoming in je loonkosten. Andere regelingen maken het makkelijker om aan krediet te komen.

Voor een aantal situaties zijn er los van de coronacrisis uitkeringen voor ondernemers. Bij tijdelijke financiële problemen is er de BBZ (Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen). Naast een uitkering biedt de BBZ ook krediet voor starters en langer gevestigde ondernemers. Bij zwangerschap kun je gebruikmaken van de uitkering Zelfstandig en Zwanger via het UWV. Voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte ondernemers is er de IOAZ (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen).

Ben je op zoek naar een subsidie? Bekijk het overzicht van subsidies en regelingen van het Rijk, de EU en de provincies.

Bron: KvK

13 weergaven

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
bottom of page