top of page

7 Beste belastingtips voor ondernemers

De 7 beste belastingtips ondernemers

Iedere ondernemer is komt er vroeg of laat mee in aanmerking: belastingen. Het is niet het meest prettige aspect van het ondernemer zijn, maar je ontkomt er nu eenmaal niet aan. Gelukkig bestaan er genoeg tips en trucs om toch voordeel te behalen. Want laten we eerlijk zijn: we betalen het liefst zo min mogelijk belasting. In dit artikel geven we je de beste 7 belastingtips ondernemers.

1 Profiteer van extra voordeel door te investeren

De overheid heeft een aantal regelingen in het leven geroepen om investeren te stimuleren. Als ondernemer krijgt u daarom belastingvoordeel als u investeert in nieuwe bedrijfsmiddelen. Het is daarom verstandig om tegen het einde van het jaar te kijken of je al in aanmerking komt voor deze aftrek. Wellicht is het verstandig om nog een extra investering te doen, zodat er ook extra voordeel behaald wordt. Er zijn een aantal vormen van investeringsaftrek:

  1. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

  2. Energie-investeringsaftrek

  3. Milieu-investeringsaftrek

  4. Research en Development Aftrek

2 Vraag uitstel aan

Je kunt als ondernemer uitstel aanvragen voor uw belastingaangifte. Dit voorkomt dat je te laat je aangifte indient en boetes en hoge aanslagen opgelegd krijgt. De Belastingdienst kijkt echter wel naar je verleden. Heb je de afgelopen 3 jaar je aangifte te laat ingediend? Dan zullen ze waarschijnlijk geen uitstel aan je geven. Het aanvragen van uitstel kan zowel telefonisch, digitaal of schriftelijk.

3 Toeslagen

Als beginnende ondernemer is de kans groot dat je in de eerste jaren nog niet veel verdient. In dat geval kun je verschillende toeslagen aanvragen. De toeslagen die je aan kunt vragen zijn:

  1. Huurtoeslag

  2. Kinderopvangtoeslag

  3. Zorgtoeslag

4 De kleineondernemersregeling (OVOB)

Als je jaarlijks minder dan € 20.000 omzet hebt (exclusief btw), kun je meedoen aan de kleine ondernemersregeling. Je hoeft vanaf het moment dat je meedoet geen btw meer te berekenen aan je klanten. Nadeel hiervan is dat je ook geen btw van je kosten kunt terug vragen. Als je meedoet aan de OVOB kun je tegen enkele onvoorziene zaken aanlopen, bijvoorbeeld als je zonnepanelen gaat leggen of als je een vakantiewoning voor de verhuur aanschaft. Kies daarom normaal zomaar voor de OVOB, maar laat je hierover goed adviseren.

5 Middel je inkomsten van de afgelopen jaren

De Belastingdienst biedt de mogelijkheid om je inkomstenbelasting van de afgelopen jaren te herrekenen. Bij ondernemers is dit vaak het geval. Ook mensen die bijvoorbeeld tijdelijke werkloos zijn geweest of een ontslagvergoeding hebben ontvangen hebben een sterk wisselend inkomen gehad. De herrekening van je belastingen kan je extra geld opleveren. Wacht niet te lang, want er zit een termijn aan verbonden.

6 Houd je geld op je zakelijke spaarrekening

Als eigenaar van een eenmanszaak is het verstandig het merendeel van je vermogen op je zakelijke spaarrekening te houden. Deze wordt namelijk niet meegenomen in je belastingaangifte. Als particulier betaal je namelijk belasting over de banksaldi die je in privé aanhoudt. Geld dat op een zakelijke rekening staat wordt hierbij niet meegenomen.

7 Bespaar tijd en voorkom boetes

Voorkom boetes door je belastingaangiften uit te besteden. Sommige mensen besluiten hun aangiften zelf te doen en lopen vaak tegen naheffingen en boetes aan. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers die hun belastingaangifte(n) moeten doen. Daarnaast beslissen ook veel ondernemers om hun administratie in zijn geheel uit te besteden. Ook hierin ondersteunen wij ondernemers, zodat ze meer tijd hebben om te focussen op het ondernemen zelf. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Na het lezen van deze handige belastingtips ondernemers benieuwd welke zaken wij voor je uit handen kunnen nemen?

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page