top of page

Steunpakket banen en economie voortgezet in derde kwartaal


TVL


Het kabinet is van plan om de TVL (subsidie voor vaste lasten) in het derde kwartaal door te trekken. Bedrijven hebben vanaf het tweede kwartaal de keuze tussen twee referentieperioden voor de TVL.


Tozo en TONK verlengt in het derde kwartaal.

De terugbetaling van de Tozo-lening voor bedrijfskapitaal is met een half jaarnaar achter geschoven, naar 1 januari 2022.

Er wordt tot die tijd geen rente inrekening gebracht. Ook is de looptijd van de lening aangepast, van 42 naar 60maanden.


Samenloop NOW/TVL

De TVL telt vanaf NOW 3 (de subsidieperioden vanaf oktober 2020) niet meer mee als omzet voor de NOW.

Bij de aanvragen van de definitieve subsidie vanaf NOW 3 zullen veel werkgevers door deze wijziging meer subsidie ontvangen.


Belastingmaatregelen Ondernemer mogen later beginnen en langer doen over het aflossen van de belastingschuld die zij vanwege de coronacrisis hebben opgebouwd. Zij hoeven nu pas vanaf 1oktober 2022 te starten met betalen en hier is vijf jaar de tijd voor.

Ook de voorwaarden om af te lossen worden verder versoepeld. De invorderingsrente, gaat stapsgewijs naar het oude niveau. Dit betekent dat op 1 januari 2022 het percentage invorderingsrente op1% in plaats van 4% wordt vastgesteld, en vervolgens stapsgewijs omhoog gaat tot 4% op 1 januari 2024.


Een aantal andere belastingmaatregelen die wegens corona genomen zijn, zoals de betaalpauze voor hypotheekverplichtingen en het onbelast kunnen vergoeden van reiskosten, wordt verlengd tot 1 oktober 2021.


BRON: Rijksoverheid

11 weergaven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page