top of page

Waarom misschien toch een (goede) boekhouder

De boekhouding. Voor veel ondernemers is dit het minst favoriete deel van het hebben van een eigen bedrijf. Want er komt nogal wat bij kijken. Geen wonder dat veel ondernemers kiezen voor een boekhouder. Maar hoe kan een boekhouder jou helpen? Wat zijn jouw voordelen?
Boekhouder: Wat zijn de voordelen?1) Bespaar tijdDoe je je boekhouding zelf, dan kan je dit toch al snel een paar uur per week kosten. Een boekhouder werkt efficiënt en is minder tijd kwijt aan jouw administratie dan als je het zelf gaat doen. De kostbare tijd die je hiermee overhoudt, kan jij weer mooi stoppen in jouw bedrijf.2) Bespaar zorgenEen boekhouder scheelt jou een hoop stress en frustratie. Je wilt uiteraard geen fouten maken in je administratie of belastingaangiftes. Maar van de vele cijfers, regels en wetten krijgen veel ondernemers de kriebels. Met een boekhouder bespaar je jezelf een hoop uitzoekwerk én weet je zeker dat jouw administratie kloppend is. En dat is toch een geruststellende gedachte.3) Bespaar geldHet klinkt misschien tegenstrijdig, want jouw boekhouder kost toch juist geld? Maar een goede boekhouder verdient zichzelf terug! Doordat een boekhouder helemaal up-to-date is van alle mogelijke fiscale voordelen en belastingregels, profiteer jij maximaal van alle voordelen. 

Bovendien kan een boekhouder ondernemers ook adviseren over slimme financiële mogelijkheden. Ideaal toch, als jij al je financiële vragen kan stellen aan een expertTip: Belastingvoordeel kosten boekhouderWist je dat je de BTW die wordt gerekend over het uurtarief van de boekhouder af mag trekken van de belasting? Dat is toch weer mooi meegenomen! Vraag direct jouw boekhouder of belastingadviseur naar deze mogelijkheden

Boekhouder: WerkzaamhedenMaar wat doet een boekhouder precies? Met een boekhouder is mogelijk om de gehele boekhouding uit te besteden, of slechts een gedeelte. Alles is mogelijk! Lees hieronder wat je boekhouder voor jou kan betekenen:  1. Volledige boekhouding

Word jij al nerveus bij het idee van alle bonnetjes inboeken? Dan kan je er ook voor kiezen om je gehele boekhouding uit handen te geven. Van het opstellen & inboeken van de facturen tot het opmaken van je belastingaangifte. Hierdoor kan jij je volledig richten op het runnen van jouw bedrijf en heb jij geen omkijken meer naar de boekhouding. 

  1. Opmaken van de belastingaangiftes

Als ondernemer ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Vier keer per jaar de omzetbelasting aangifte (BTW aangifte) en één keer per jaar de inkomstenbelasting aangifte (IB aangifte). Veel ondernemers kiezen ervoor om de BTW aangifte zelf te doen, maar krijgen van de IB aangifte toch de kriebels. Met alle aftrekposten en handige belastingtrucjes wordt het namelijk een stuk ingewikkelder. 

Wist je dat jij als ondernemer recht hebt op de meeste aftrekposten, toelages en fiscale voordelen? Dan is het natuurlijk zonde als jij hier niet optimaal gebruik van maakt. Daarom kan het handig zijn als een boekhouder jou ondersteunt en adviseert bij deze klus. Zij zijn namelijk helemaal up-to-date van alle belastingregels, wetswijzigingen en mogelijkheden. 

  1. Opstellen van de jaarrekening, balans en winst- & verliesrekening

Het is natuurlijk belangrijk dat je precies weet hoe jouw bedrijf er financieel voorstaat, om faillissement te voorkomen. Tijd om de spreekwoordelijke balans op te maken! Voor een zzp’er is het niet verplicht om een jaarrekening op te stellen. Echter zijn de balans en winst-& verliesrekening wel onmisbaar. Hier baseer jij namelijk jouw belastingaangifte op. Bovendien wil jij toch inzicht hoe jouw financiële situatie van jouw bedrijf?

  1. Salarisadministratie

Een salarisadministratie bestaat uit ten minste 3 delen: loonstaten, loonstroken en jaaropgaves. Heb jij personeel in dienst? Dan ben jij als werkgever verplicht om een salarisadministratie op te zetten. Dit kan nog best complex zijn door alle berekeningen, loonheffingen, relevante wet- en regelgeving en cao’s. Gelukkig kan een boekhouder ondernemers hiermee perfect helpen. En door geautomatiseerde software hoeft dit ook helemaal niet veel te kosten.  1. Adviseur bij (grote) financiële beslissingen

Vroeger hielp een boekhouder alleen met je administratie op orde krijgen. Tegenwoordig hebben boekhouders ook een adviserende rol gekregen. Juist met financiële beslissingen kan een boekhouder ondernemers goed advies geven. Is het handig om een zakelijke auto te kopen? Kan je de groei van je bedrijf dit jaar nog realiseren? En welke stappen moet jij hiervoor zetten?

14 weergaven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page